Fagets formål og pensum
Vi har taget udgangspunkt i statens, og herunder undervisningsministeriets, formål og vejledende retningslinjer og læringsmål for grundlæggende undervisningsindhold, så vi sikrer at følge obligatorisk og vigtig læring er rammen for undervisningen og passer til alderstrinnet. Pensum er opdateret til 2024 og er dermed sikret den nyeste viden og metoder. Vi har også samlet pensumoverblikket for jer, så I kan følge med i hvad man skal kunne. Vi henviser til beskrivelse af fagets formål og det fulde pensumoversigt her:
Forstå sammenhænge og udfordringer
Undervisningen fokuserer på at forstå grundlæggende geografiske begreber, sammenhænge samt samfundenes udnyttelse af naturressourcer. Børnene vil tilegne sig viden og færdigheder, der hjælper dem med at forstå de globale udfordringer, vi står overfor i dag, og hvordan de kan spille en aktiv rolle i løsningerne.
Kom vidt omkring i geografi
I geografi kommer vi vidt omkring og dykker ned i emner som:
-
Jordkloden og dens struktur: Vi begynder med at udforske Jordens opbygning, pladetektonik og de processer, der skaber kontinenter og oceaner.
-
Vejr og klima: Børnene lærer om grundlæggende meteorologi, vejrtyper og klimazoner samt den globale påvirkning af klimaet og mulige fremtidige scenarier.
-
Naturgrundlag og biodiversitet: Undervisningen dækker økosystemer, biomer og biodiversitet, samt hvordan vi kan bevare disse ressourcer gennem bæredygtige løsninger.
-
Demografi og erhverv: Vi undersøger befolkningsvækst, arbejdsmarkedets udvikling og globale erhvervstyper, samt hvordan globalisering påvirker økonomier, teknologier og kulturer.
-
Energikilder og bæredygtighed: Børnene får en forståelse for energiressourcer, både fossile og vedvarende energikilder, samt de udfordringer og muligheder der ligger i en bæredygtig energipolitik.
-
Globalisering: Børnene vil lære om globaliseringens indflydelse på handel, teknologi, kultur og miljøet i en globaliseret verden.
-
Byers strukturer og urbanisering: Vi dykker ned i urbaniseringsprocesser, udfordringerne ved overbefolkning og bæredygtig byplanlægning.
-
Kort og geografi: Børnene vil mestre korttyper, geografisk informationssystem (GIS), kortlæsning og navigation for at forstå verden omkring os.
Individuelle læringsbehov
Vi har skabt en platform, som er skræddersyet til at imødekomme barnets individuelle læringsbehov. Det gør os til en ideel løsning for både forældre, der ønsker at hjemmeskole jeres barn, og for jer, der søger ekstra støtte til specifikke fag.
Hvordan kommer I i gang?
Tilmeld jer vores hjemmeundervisning for at udvikle børnenes geografiske forståelse. Undervisningen kombinerer teoretisk viden med praktiske aktiviteter, der engagerer børnene i aktuelle emner som klimaændringer, ressourceforvaltning og globaliseringens indflydelse på samfund og miljø.